top of page
  • Lara

Mastno lasišče in lasje

Updated: Nov 30, 2020



S tem problemom se sooča veliko ljudi in se kar pogosto pojavlja. Do tega pride v različnih obdobjih. Največkrat se s tem srečajo najstniki v času pubertete, hormonske spremembe in posamezniki v stresnih situacijah oziroma obdobjih.

Mastno lasišče nastane zaradi nepravilnega delovanja žlez lojnic – prehitro delovanje. To pomeni da koža oziroma lasišče prekomerno izloča loj (lasišče se masti). Na delovanje lojnic pa vpliva tudi:


  • Prehrana, počitek (premalo spanca), uživanje alkohola, stres,…







Sta dve vrsti in sicer lahko je:

samo mastno lasišče, lasje po dolžini pa so suhi in

mastno lasišče ter lasje.


Sedaj pa še praktični nasveti, ki lahko pripomorejo k ravnovesju žlez:

Lase si umivaj s čim bolj mlačno ali hladno vodo, ne izvajaj masaž lasišča (saj še to bolj vzpodbudi prekrvavitev in delovanje žlez lojnic), pri šamponiranju lasišče masiraj nežno, las si ne umivaj prepogosto in poskušaj podaljšati dneve (na primer: iz 2 dneh poizkusi podaljšati na 3 dni, pri tem si lahko pomagaš s primernimi produkti), poskušaj jesti čim manj ocvrte hrane (tudi prehrana ima pri tem veliko pomena- na žalost ali na srečo), uporabljaj primerne produkte ( salt mist, suhi šampon, puder,..).


Primerna je tudi uporaba šampona, ki uravnava mastno lasišče in lase, vendar je pred tem pomembno, da poskušaš najti vzrok zakaj se ti mastijo in jih poskušaš z nasveti uravnovesiti.


Tudi pri mastni koži je delovanje žlez lojnic enako. Potrebno je dosledno čiščenje kože.



Če pa te še karkoli zanima pa nas kontaktiraj. :)


46 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page